دوربین مدار بسته به عنوان یک وسیله محافظت و کنترل از مکانهای مختلف مانند کارخانجات، منازل مسکونی، اماکن عمومی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. نصب و راه اندازی دوربین مداربسته یکی از ملزومات دریافت مجوز برای اماکن تجاری است. انواع مختلفی از دوربینهای مدار بسته در بازار موجود است و شما میبایست با توجه به نیازتان دوربین مدار بسته خود را انتخاب نمایید. اما در میان این دوربینها در بازار دو نوع دوربین مدار بسته آنالوگ و دیجیتال یا تحت شبکه رواج بیشتری دارند. در این مقاله قصد داریم به تفاوتهای مهم دوربینهای مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه بپردازیم.
تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ و دیجیتال
دوربین مدار بسته را با توجه به نوع کارایی و ملزومات نصب و راه اندازی میتوان به دستههای مختلفی تقسیمبندی نمود. یکی از آنها دستهبندی دوربینهای مدار بسته به دو نوع AHD و تحت شبکه است. ابتدا به بررسی تفاوتهای مهم و اساسی دوربین مدار بسته AHD و IP خواهیم پرداخت. در ادامه نیز معرفی جامع و کاملی از هر دو دوربین را خواهیم داشت تا بتوانید تفاوت بین آنها را به راحتی درک کنید.
1. تفاوت در قیمت
قیمت تمام شده ملزومات دوربین مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. دوربین آنالوگ زمان زیادی است که به بازار عرضه شده و قیمت مناسبتری نسبت به دوربینهای تحت شبکه دارد. انتقال دادهها در هر دو دوربین مدار بسته از طریق کابل صورت می پذیرد اما در دوربینهای تحت شبکه کابل کمتری مورد استفاده قرار میگیرد؛ زیرا سوئیچها ارتباط بین دوربین و قطعات جانبی را آسانتر نموده اند اما بهتر است بدانید سوئیچهای دوربین تحت شبکه تاثیر بسزایی روی افزایش قیمت تمام شده هزینه نصب دوربین میگذارد.
2. تفاوت در امکانات نرمافزاری
دوربینهای مدار بسته تحت شبکه بسیار پیشرفتهتر و کاربردیتر از دوربینهای مدار بسته آنالوگ هستند؛ زیرا دوربینهای تحت شبکه قابلیت ارسال هشدار به کاربر و یا ارسال پیام از طریق موبایل و ایمیل را دارند.
3. تفاوت در قابلیت انعطافپذیری
امروزه دوربینهای مدار بسته تحت شبکه امکانات بینظیری را برای کاربر فراهم کرده اند. در دوربینهای تحت شبکه تصاویر ویدیویی از طریق کابل شبکه یا بدون سیم از طریق وای فای انتقال مییابد، به همین علت شما به آسانی میتوانید دوربینهای تحت شبکه را جابجا نمایید، اما در صورتی که از دوربینهای آنالوگ استفاده میکنید به دلیل اینکه دوربین آنالوگ از کابل کواکسیال استفاده میکند، این امر برای شما دشوارتر خواهد بود.
4. تفاوت در نحوه ارسال اطلاعات
در واقع تفاوت اصلی دوربین مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه در نحوه ارسال اطلاعات است. همانطور که اشاره کردیم دوربینهای آنالوگ تصاویر را به صورت آنالوگ ارسال مینماید. در صورتی که دوربینهای تحت شبکه تصاویر را به صورت دیجیتال تولید و آنها را از طریق سیگنالهای دیجیتال ارسال میکنند. انتقال دادهها از طریق دوربینهای تحت شبکه به دلیل محدود نبودن پهنای باند با سرعت قابل توجهی انجام میشود.
5. تفاوت در نحوه کابل کشی
برای نصب دوربین تحت شبکه و آنالوگ نیاز به دو کابل کشی دیتا و برق داریم، اما اگر شما هنگام نصب دوربین تحت شبکه از NVR یا سوئیچ POE استفاده کردید، دیگر نیازی به کابل برق ندارید. شما میتوانید از طریق همان سوئیچ برق مصرفی دوربین تحت شبکه را تامین نمایید.
معرفی دوربین مدار بسته آنالوگ
دوربین آنالوگ دادهها یا سیگنالهای ویدیویی را به جای اینکه به سیگنال دیجیتال ۰-۱ تبدیل کند، به امواج آنالوگ تبدیل میکند. در گذشته تمامی دوربینهای مدار بسته برای ارسال دادهها از این روش استفاده میکردند. البته این روش هنوز به طور کامل منسوخ نشده است برخی از نصابان دوربین مدار بسته در حال حاضر در دوربینهای تحت شبکه از یک پورت خروجی آنالوگ استفاده میکنند تا بتوانند هر دو منبع حفاظتی را در اختیار مشتری قرار دهند.
انواع دوربین مدار بسته آنالوگ
دوربینهای مدار بسته آنالوگ نیز از لحاظ شکل و کاربرد دارای انواع مختلفی هستند. دوربینهای دام آنالوگ، اسپید دام آنالوگ، بولت آنالوگ و غیره از انواع دوربینهای آنالوگ هستند. این دوربینها از لحاظ کیفیت به دو دسته زیر تقسیمبندی میشوند.
1. دوربین آنالوگ معمولی
2. دوربین آنالوگ HD
روش کار دوربین مدار بسته آنالوگ
دوربین مدار بسته آنالوگ از طریق یک ضبط کننده دیجیتال به نام DVR تصاویر را ضبط میکند. در واقع DVR مسئولیت تبدیل سیگنالهای آنالوگ به دیجیتال را بر عهده دارد. پس برای مشاهده دادههای ضبط شده در DVR ، دوربین مدار بسته باید به یک صفحه نمایش متصل شود.
کاربرد دوربین مدار بسته آنالوگ
دوربینهای مدار بسته آنالوگ یکی از مقرون به صرفهترین دوربینهای مدار بسته برای فضاهای کوچک هستند. این محصولات اغلب در اماکنی چون منازل مسکونی، فروشگاههای خواربار و مغازه کوچک مورد استفاده قرار میگیرند. همانطور که در ابتدا اشاره کردیم در برخی از مواقع به طور همزمان هم از سیستم دوربینهای مدار بسته آنالوگ و هم تحت شبکه استفاده میشود. این دوربین ترکیبی به عنوان سیستم مدار بسته هیبریدی شناخته شده است. در ضمن شما میتوانید با استفاده از یک ویدئو انکدر (encoders network video) بدون هزینههای اضافی نسبت به خرید دوربین، به آسانی دوربین مدار بسته آنالوگ را به دوربین تحت شبکه تبدیل نمایید.
معرفی دوربین مدار بسته تحت شبکه
دوربینهای مدار بسته تحت شبکه نیز برای افزایش امنیت اماکن به کار گرفته میشوند. در دوربینهای مدار بسته تحت شبکه به جای استفاده از شبکه اختصاصی، از شبکه محلی IP استفاده شده است. این دوربین مدار بسته قابلیت اتصال به اینترنت را دارد. دوربینهای تحت شبکه از فرمتهای ویدئویی چون MPEG، Motion JPEG وH. ۲۶۴ برای انتقال دادهها در بستر اینترنت استفاده میکنند.
روش کار دوربین مدار بسته تحت شبکه
ابتدا تصاویر توسط دوربین ضبط شده و سپس فایلها فشردهسازی و در محلی به نام NVR ذخیره میشوند. بهتر است بدانید دوربینها دارای سنسور حرکتی هستند و تصاویر موجود را از جهات مختلف ذخیره میکنند. کاربر میتواند از طریق بستر اینترنت به صورت آنلاین تصاویر را مشاهده نماید.
کاربردهای دوربین مدار بسته تحت شبکه
قابلیت اجرا در فضاهای گسترده و فوق امنیتی به عنوان مثال برای کنترل ترافیک شهری و اماکن مهمی چون مترو، فرودگاه و غیره از کاربردهای بالقوه دوربین مدار بسته تحت شبکه هستند.
سخن آخر
دوربینهای آنالوگ قابلیت اجرا در فضاهای گسترده را ندارند، اما شما به واسطه دوربین تحت شبکه فضای بیشتری را نظارت و کنترل خواهید کرد. دادهها در دوربینهای آنالوگ بدون هیچ اختلالی در اختیار کاربر قرار می گیرند، اما زمانیکه دوربین تحت شبکه دادهها را به واسطه بستر اینترنت در اختیار کاربر قرار میدهد، ممکن است به خاطر کندی اینترنت اطلاعات با تاخیر ارسال شوند.
مبحث دیگری که از نظر مشتریها بسیار اهمیت دارد، هزینه تمام شده نصب و راه اندازی دوربین است. در این مورد میبایست ابتدا حساس بودن مکان و فضای اجرایی را در نظر بگیرید. در برخی از دوربینهای تحت شبکه میتوان امکاناتی نظیر امکان تماس با پلیس و آتش نشانی و یا پیام هشدار خطر به کاربر را ایجاد نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید اکنون با کارشناسان کالا بست تماس بگیرید و از مشاوره آنها استفاده نمایید. آنها شما را در انتخاب و خرید دوربین مورد نیازتان راهنمایی خواهند نمود.