قطعاً چالشی که خیلی از شما برای نصب دوربین مداربسته با آن روبرو بودهاید، سیم کشی است. سیم کشی پروسه راحتی ندارد و نیاز به انجام فعالیتهای تخصصی خواهد بود. پس اگر راهی باشد که ما بتوانیم سیم کشی را حذف کنیم، قطعاً بهتر به نتیجه میرسیم. در حقیقت سیم کشی ممکن است برای بعضی از مکانها خیلی سختتر هم باشد و نیاز به زمان و هزینه بالاتری هم داشته باشید یا گاهی اوقات ممکن است در بعضی از محلها اصلاً سیم کشی قابل اجرا نباشد. در چنین شرایطی نصب دوربین وای فای یا بی سیم که نیازی به سیم کشی ندارد، برای شما بهتر است. اما سوال اینجاست که نصب آنها چگونه است.
توضیحاتی در مورد دوربین وای فای یا بی سیم
دوربینهای مداربسته که بیسیم هستند، از لحاظ اتصال به دو بخش تقسیم بندی میشوند که شامل دوربین مداربسته بیسیم وای فای و دوربین مداربسته بیسیم تحت شبکه یا همان آی پی است. دوربینهای وای فای بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند؛ به شرطی که در محل نصب آنها شرایط به گونهای باشد که برقشان بدون مشکل تامین گردد. دوربینهای آی پی از طریق کابل شبکه به مودم اتصال پیدا میکنند. یعنی یک سیم کشی کوچک برای راهاندازی دوربین بی سیم از این مدل باید انجام شود. در صورتی که در دوربین وای فای شما نیازی به هیچ گونه سیم کشی ندارید.
موردی که در نصب دوربین وای فای باید به آن توجه کنید، این است که با محدودیت برد دوربین مواجه هستید. یعنی فاصله دوربینها از دستگاه گیرنده نباید از یک محدوده خاصی فراتر برود. در غیر این صورت ارتباط قطع خواهد شد و عملاً نمیتوانید استفادهای از دوربین مداربسته داشته باشید. برای محلهایی که فضا باز است و موانعی مثل شیشه و دیوار در محیط وجود ندارد، برد دوربینها هم افزایش پیدا میکند و میتوان فاصله را هم بیشتر کرد. بعضی از این دوربینهای وایفای تکنولوژی تحت عنوان ریپیتر یا repeater دارند که برد دوربینها را بالاتر میبرد که قطعاً کیفیت کار هم افزایش پیدا میکند.
ویژگیهای دوربین مداربسته وای فای
اگر دوربین مداربسته وای فای خریداری کنید، قطعاً با پکیج مخصوص به شما ارائه میشود که داخل آن یک دوربین مداربسته بیسیم وجود دارد و سیم کشی در آنها نیاز نیست. فقط باید به برق اتصال پیدا کنند. مزیتشان این است که نصبشان اصلاً سخت نیست. بستهبندی و پکیج خیلی بزرگی ندارند و هزینهای برای نصب آنها پرداخت نمیکنید، زیرا نیازی به نصاب متخصص ندارید.
قابلیت ریپیتر در آنها وجود دارد که تا فاصله زیاد هم کار میکنند و اتصال خود را دارند. دوربینهایی که در این بسته بندی قرار گرفتهاند، با رزولوشن ۲ مگاپیکسل ارائه میشوند. بعضی از آنها قابلیت دید در شب و بعضی از آنها بدنه ضد گرد و غبار دارند که همه اینها میتوانند در شرایط خاصی به شما کمک کند و باعث شود که اتصال به دوربین را حفظ کنید و امنیت را بالا ببرید.
نصب دوربین مداربسته وای فای
اگر قصد نصب دوربین مداربسته بیسیم را دارید، دیگر نیازی به مراجعه به شرکتها برای نظام نصاب نبوده و نیازی هم به اقداماتی مثل سوراخکاری یا حفاری نیست. فقط باید یک برقکار سیار دوربین مداربسته را به محل مورد نظر بیاورید تا تنظیمات دستگاه را برایتان انجام دهد. مراحلی که معمولاً برای نصب این دوربینها طی میشود، شامل موارد زیر است:
انتخاب محل مناسب
قبل از هر چیزی محل مناسب نصب دوربین وای فای باید انتخاب شود. اگر خودتان در این زمینه تجربه ندارید، بهتر است فردی این کار را انجام دهد که میداند چگونه دوربین در چه موقعیتی قرار داده شود تا بتواند از همه قسمتها تصاویری را به شما ارائه دهد. معمولاً روتر وای فای و دوربین باید به گونهای در محل اصلی خودشان قرار گرفته باشند که هیچگونه مانعی بین آنها وجود نداشته باشد. اگر در مسیر سیگنال مانع ایجاد شده باشد، کیفیت تصویر افت میکند. اگر دیوار خیلی ضخیم یا بتنی داشته باشید، امواج وسایل با یکدیگر تداخل پیدا میکند.
همه اینها باعث میشود که سیگنال به دوربین نرسد و کیفیت فیلم تا حد زیادی افت میکند؛ تا جایی که ممکن است هیچ چیز قابل تشخیص نباشد. بعضی از نقاط در دوربینها هستند که دید واضحتری دارند و منبع تغذیه در آنها پایدارتر است که یک نصاب متخصص میتواند این نقاط را تشخیص دهد که معمولاً این موضوع بیشتر برای دوربین وای فای اتفاق میافتد، زیرا شما فقط یک سیم برق دارید. پس حتماً باید محل آن درست انتخاب شود که این نقاط واضح را کاملاً داشته باشید.
نصاب معمولا محل دوربین را در جایی انتخاب میکند که لنز دوربین در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگرفته باشد تا تصاویر واضح به دستتان برسد که معمولاً برای رعایت این موضوع دوربین را زیر پنجره نصب نمیکنند.
نصب نرمافزار
در مرحله بعدی برای نصب دوربین وای فای به سراغ نصب نرمافزارها میروند. برای نصب آنها شما حتماً باید تنظیمات و پیکربندی دوربینها را انجام دهید و برای این کار نیاز به اپلیکیشن دارید. اپلیکیشن را از قبل روی تلفن همراه خود نصب کنید. معمولاً اپلیکیشنهایی مثل VM Camera یا V380 برای انجام این کار استفاده میشود. اگر نیاز باشد که برای برند دوربینی که خریدهاید، نرمافزار دیگری نصب شود، خود نصاب این کار را برایتان انجام میدهد تا از طریق این نرمافزار بتوانید شرایط دوربین مداربسته را تحت کنترل بگیرید که معمولاً وب سایت رسمی برند خریداری شده اپلیکیشن مخصوص را هم دارد.
روشن کردن دوربین
در مرحله بعدی از نصب دوربین وای فای باید آن را به برق وصل کنید. چند ثانیه بعد از اینکه اتصال برقرار شد، دوربین را ریست کرده و مدت زمانی را صبر کنید تا خود دوربین روشن شود.
اتصال تلفن همراه به دوربین
برای اینکه اپلیکیشن به دوربین مداربسته اتصال پیدا کند، در این مرحله باید دست به کار شوید. اول باید وای فای گوشی موبایل را روشن کنید. در قسمت شبکههای وای فای یا همان نام وایرلسهایی که میبینید، باید گزینه وای فای دوربین را انتخاب کنید و بعد به آن اتصال پیدا کنید.
راهاندازی دوربین مداربسته بی سیم
پس از نصب دوربین وای فای اکنون که نرمافزار مدیریت تصاویر را روی تلفن همراهتان دارید، باید از طریق تلفن همراه آن را باز کنید تا بتوانید دوربین را پیکربندی یا کانفیگ کنید که معمولاً در برندها و مدلهای مختلف دوربینهای مداربسته انجام این کار مراحل مختلفی دارد. اگر نرمافزار V380 را نصب کرده باشید، باید مراحل زیر را برای کانفیگ طی کنید.
اول باید وارد گزینه تنظیمات شوید. سپس گزینه Network یا شبکه را پیدا کنید. بعد از آن گزینه WIFI station mode را پیدا کرده و انتخاب کنید تا دوربین به اینترنت اتصال پیدا کند.
شما میتوانید از این طریق تصاویر را از راه دور ببینید. در چنین شرایطی تلفن دیگر با وای فای دوربین ارتباط خود را قطع کرده و به مدم اتصال پیدا میکند. در نتیجه تصاویر دوربین را خیلی راحت میتوانید از طریق اینترنت از راه دور هم ببینید و همه چیز را تحت کنترل داشته باشید؛ همچنین میتوانید بعد از این مراحل هم گزینه تحت عنوان AP station mode را هم انتخاب کنید تا از این طریق تلفن به صورت کاملاً مستقیم به وای فای دوربین اتصال پیدا کند.
برای خرید بهترین و با کیفیتترین دوربینهای مداربسته وای فای مجموعه کالا بست در خدمت شما خواهد بود. مدلهای مختلفی از این دوربینها در دسترس است که میتوانید آنها را با قیمت استاندارد در سریعترین زمان ممکن سفارش دهید تا محصول صحیح و سالم به دستتان برسد.