احتمال اینکه شما بتوانید در یک رشته فنی استخدام شوید، نسبت به رشتههای تئوری خیلی بیشتر است، زیرا شما تخصص یک کار فنی را دارید که خیلی از افراد آن را بلد نیستند. از طرفی نمیتوانند در مدت زمان کوتاهی به یک فرد ماهر در آن رشته تبدیل شوند، زیرا باید مطالعه کنند، آزمون و خطا داشته باشند و تجربه کسب کنند تا بتوانند به یک تکنسین ماهر تبدیل شوند. یکی از شغلهایی که در این زمینه خیلی زیاد طرفدار دارد، برق کار ی است. اگر شما یک برق کار ماهر باشید، میتوانید شانس خود را برای استخدام بالا ببرید. در این مبحث تصمیم گرفتیم که در مورد استخدام برق کار ساختمان متخصص و تکنسین نیمه ماهر در مجموعه کالا بست اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
وظیفه برق کار چیست؟
قبل از اینکه در مورد استخدام برق کار صحبت کنیم، باید وظیفه آنها را برایتان شرح دهیم.
برق کار متخصص مربوط به سیم کشی الکتریکی ساختمانها است و تجهیزات مرتبط با ساختمان و ماشینهای ایستگاهی را هم سیم کشی میکند. اگر شما برق کار عمومی باشید، کارتان با برق کار صنعتی کمی متفاوت است. برق کار عمومی بیشتر با مکانهای تجاری اداری و ساختمانهای مسکونی سر و کار دارد اما فردی که به عنوان برق کار صنعتی شناخته میشود، بیشتر برق مربوط به مراکز صنعتی و کارخانجات را در دست میگیرد.
به هر حال فردی که برق کار است، باید توجه زیاد و ویژهای نسبت به جزئیات داشته باشد و مشکلات را دقیق شناسایی کند.
- باید در مورد رعایت مسائل ایمنی هم اطلاعات داشته باشد.
باید کفش و لباس مخصوص و مناسب استفاده کند. - آمادگی جسمانی او باید بالا باشد.
- باید بتواند در ارتفاعات کار کند و از این موضوع نترسد.
- باید بتواند در دورههای فنی شرکت کرده و تجربه کسب کند.
فردی که برق کار میشود، اگر در جایی استخدام شده باشد، معمولا تمام وقت کار میکند. یعنی استخدام برق کار ساختمان ماهر و تکنسین نیمه ماهر معمولا به صورت شبانه روزی است و نوبت شب کاری هم برای آنها در نظر میگیرند؛ مگر اینکه فرد برق کار خودش تصمیم بگیرد که به صورت جداگانه و مستقل کار کند که در چنین شرایطی میتواند یک ساعت کاری منعطف برای خودش در نظر بگیرد.
ویژگیهای یک برق کار خوب برای استخدام
اگر شما به عنوان یک برق کار متخصص و تکنسین نیمه ماهر میخواهید استخدام شوید، باید یک سری ویژگیها را داشته باشید تا شانستان برای استخدام افزایش پیدا کند. این ویژگیها شامل موارد زیر هستند:
- اول از همه باید مهارتهای عملی کاملا خوبی داشته باشید.
- باید بتوانید طبق نقشههای فنی طرحهای ساختمانی و نمودارهای سیم کشی کار کنید.
- باید دقت و تمرکزتان را بالا ببرید و کارتان به صورت ایمن و سازمان یافته باشد.
- باید توانایی کار کردن در فضاهای محدود و ارتفاع و شرایط آب و هوایی مختلف را داشته باشید.
- باید بتوانید با مشتری مهارتهای ارتباطی مناسب برقرار کنید.
- باید از اصول و دستورالعملهای ایمنی داخل کار آگاهی داشته باشید و آنها را رعایت کنید.
- باید بتوانید در پروژههای بزرگ به صورت گروهی و تیمی کار کنید.
- توان بدنی شما هم باید مناسب باشد.
تحصیلات ورود به شغل برق کاری
خیلی از شما که هنوز وارد این حوزه نشدهاید، سوال میپرسید که آیا برای انجام این کار تحصیلات نیاز است؟
البته که شما میتوانید این کار را به صورت تجربی یاد بگیرید. یعنی پیش یک استاد ماهر برق کار بروید، زیر نظر او کار کنید و به یک برق کار تبدیل شوید اما برای اینکه بخواهید در جایی استخدام شوید، باید تحصیلات داشته باشید. یعنی بعد از اینکه سال اول دبیرستان را گذراندید، باید وارد رشتههای برق صنعتی، تعمیر ماشین آلات الکتریکی، تابلوسازی و برق ساختمان شوید که از طریق شاخه کار و دانش میتوانید به آنها ورود پیدا کنید. یا اینکه وارد رشتههای فنی حرفهای مانند الکترونیک یا الکتروتکنیک و برق شوید تا بتوانید در مقطع کاردانی یا کارشناسی تحصیلاتتان را ادامه دهید تا شانستان برای استخدام افزایش پیدا کند.
وظایف یک برق کار ماهر
اگر میخواهید در پروسه استخدام برق کار ساختمان متخصص و تکنسین نیمه ماهر موفق شوید، باید بدانید که وظیفه شما چیست. معمولاً برق کارها سامانههای برقی را بررسی میکنند و ایرادات آنها را برطرف میکنند. وظایف یک برق کار شامل موارد زیر است:
- برق کار نصب سامانههای برقی و روشنایی و طراحی آنها را انجام میدهد.
- حفاظت از سامانههای الکتریکی و اطمینان پیدا کردن از درستی و ایمنی آنها هم جزو وظایف برق کار است.
- نصب و سیم کشی مدارهای سیستم دزدگیر و دوربین مداربسته توسط برق کار انجام میشود.
- سیم کشی و نصب تابلوهای توزیع برق، تجهیزات حفاظتی، مدارهای الکتریکی، موتورهای الکتریکی، تجهیزات ایمنی و سیستم اعلام حریق هم توسط برق کار انجام میشود.
بازار کار برق کاری
احتمالا این سوال برای خیلی از شما هم پیش آمده که اگر وارد رشته برق کاری شویم و در این حوزه فعالیت کنیم، بازار کار خوبی داریم؟ آیا فرصتهای شغلی خوبی به ما پیشنهاد میشود؟ با توجه به اینکه حوزه تخصص شما مربوط به مراکز صنعتی، اماکن اداری، کارخانجات، فضاهای مسکونی و تجاری است، در نتیجه تنوع و گستردگی برای شما زیاد است. هر چقدر که مهارتتان را افزایش دهید، راحتتر میتوانید وارد پروژههای بزرگتر وسیعتر با درآمد بالاتر شوید. البته که شما در صورتی که به مهارت کافی رسیدید، می توانید به صورت مستقل هم کار کنید. از آنجایی که صنعت برق در مصارف خانگی، تجاری، صنعتی و اداری خیلی زیاد است، در نتیجه بازار کار برق کاران هم مناسب است و شما میتوانید آینده شغلی خوبی داشته باشید.
جمعبندی
استخدام برق کار ساختمان متخصص و تکنسین نیمه ماهر همیشه انجام میشود. فقط باید در این زمینه پیگیر باشید و سعی کنید که تخصصتان را بالا ببرید و مهارتهایتان را ارتقا دهید. ما در این مبحث به طور کامل در مورد این موضوع صحبت کردیم که دقیقاً چه وظایفی برای یک برق کار وجود دارد و برای اینکه شانس شما برای استخدام افزایش پیدا کند، باید چه ویژگیها و تواناییهایی داشته باشید تا بتوانید راحتتر وارد بازار کار شوید.